select Top 1 JAAR from TITELS where kenstring LIKE 'M%' AND NOT (jaar>2022 OR jaar<1900) AND land = 'NED' AND lpcd_no LIKE 'P%'ferrys zoektijd: 2921 ms
muziek* [nederland]* 1900 - 2022*
Toelichting op de groene balk hierboven

Op deze plaats in het zoekprogramma is het mogelijk alle gegevens op te halen van een door jou gekozen land en periode. Zo kun je bijvoorbeeld alle rockmusici uit Belgie opvragen die tussen 1970 en 1990 aktief waren.

Je kunt in de bovenste groene balk zelf een land en een periode instellen. Druk daartoe op het sterretje (*) rechtsboven de landafkorting. Je krijgt vervolgens een lijst met landen waar je er een uit kunt kiezen. Voor de periode geldt ongeveer hetzelfde. Daar moet je kiezen voor een beginjaartal en eindjaartal.

Als je tevreden bent met de gegevens die je in de bovenste groene balk hebt ingevuld, kun je alle personen die bij deze periode horen op het scherm toveren door op ..personen.. te drukken.

Om de zaak nog wat uitgebreider te maken hebben we ons niet beperkt op muziek. Ook andere cultuurgebieden als letterkunde, sport, film en kunst zijn met dit programma-onderdeel te onderzoeken !!